Valmennuskurssi oikeustieteelliseen 2022
Paljon haluat antaa etumatkaa niille hakijoille, jotka treenaavat jo nyt treenausmenetelmällä? Valmennukseen ehtii vielä mukaan, mutta kello käy koko ajan. Motivoituneimmat hakijat ovat tehneet jo kuukausien pohjatyön.
Valintakoetreeni on tarkoitettu oikeustieteelliseen hakijalle, joka haluaa sisäistää valintakoekirjat nopeasti ja valmistautua valintakokeeseen tehokkaasti aktiivisilla oppimistavoilla.

Vilfredo Federico Pareto kehitti vuonna 1906 teorian, jonka mukaan 20 prosenttia ponnisteluista tuottaa 80 prosenttia hyödyistä. Tätä 80/20-sääntönä tunnettua teoriaa on sovellettu menestyksekkäästi useilla eri elämänalueilla, joten tuskin kukaan on voinut välttyä kuulemasta jonkinlaista sovellusta Pareto periaatteesta.
Vaikka olemme yleisesti ottaen hyvin tietoisia priorisoinnin tärkeydestä, on usein vaikeaa keskittyä niihin tärkeimpiin asioihin. Syyt siihen ovat monitahoiset.
- Emme tiedä, mikä on todella tärkeää.
- Olemme kangistuneet vanhoihin kaavoihin ja uskomuksiin.
- Mukavuudenhalu saa meidät välttelemään tuottavia tapoja tehdä asioita.
- Sosiaalisuus saa meidät etenemään lauman tahtiin.
Ajaudumme helposti tekemään asioita, joiden tuottama hyöty jää vähäiseksi. Saatamme tuntea, että olemme tehneet kaikkemme, vaikka todellisuudessa 80 prosenttia tekemisestämme on ollut varsin tehotonta puuhastelua.
Puhetapamme usein paljastaa, että pidämme kaikenlaista tekemistä samanarvoisina. Keskustellessasi muiden oikeustieteelliseen hakijoiden kanssa, saatat kuulla vertailua lukupäivien pituudesta sekä kirjojen lukukerroista.
Tällainen keskustelu on luonnollista, koska on helpompi mitata luettuja sivumääriä kuin lukemisen laatua.
Kyseinen keskustelu kertoo kuitenkin siitä, kuinka helppoa on ajatella lukeminen mekaanisena silmien liikuttamisena. Sivuseikaksi jää se, miten suurta aktiivisuutta pään sisällä tapahtuu.
Ryhdy sinäkin kyseenalaistamaan sitä, että kaikki työskentely olisi samanarvoista. Saat parempia tuloksia, kun keskityt tekemään enimmäkseen parhaiten tuloksia tuottavia asioita. Ole enemmän kiinnostunut siitä, että pään sisällä tapahtuu oppimista kuin siitä, miltä valmistautumisesi näyttää ulospäin.
Mikä on todella tärkeää?
Yksi painavimmista syistä kääntyä valmennuskurssin puoleen on eittämättä se, että halutaan apua siihen, kuinka erottaa olennainen sisältö valintakoekirjojen tekstistä.
Kaikki teksti ei ole samanarvoista. Kaikkea ei tarvitse osata samalla tarkkuudella, koska valintakokeessa mitataan erityisesti olennaisten asioiden hallitsemista.
Jos osaa 20 prosenttia kirjojen tekstistä erittäin hyvin, voi saada 80 prosenttia kokeen valintakoekirjoihin pohjautuvista pisteistä. Valintakokeen kysymykset tulevat nimittäin verrattain pieniltä alueilta, vaikkakin suhteellisen tasaisesti eri kirjojen osista.
Yksi suurimmista virheistä, jonka hakijat tekevät, on pyrkimys opetella kaikki asiat samalla tarkkuudella, koska periaatteessa kaikkea voidaan kysyä.
Hyvä opettaja voi auttaa erottamaan sisällön, jonka opetteluun kannattaa todennäköisesti keskittyä. Koko aineisto on syytä lukea, mutta opetteluvaiheessa kannattaa painottaa enemmän olennaisia asioita.
Minun suosimani tapa tehdä tämä erottelu on koostaa tekstin avauksia, joissa nostetaan esiin olennainen asia joskus vaikeaselkoistenkin virkerakenteiden sisältä. Johdonmukaisesti käytetyt korostukset auttavat hahmottamaan avainsanoja ja piilotettuja sääntöjä.
Painota opettelussa tekstin olennaisempia asioita. Tekstin avauksista saat apua olennaisten asioiden erottamiseen.
Ymmärrä tekstin merkitys
Valintakoekirjat on kirjoitettu tahallaan vaikeaselkoisiksi. Mihinkään kovin haastaviin teorioihin valintakoekirjoissa ei pureuduta.
Hyvin yksinkertaiset asiat ilmaistaan kirjoissa hyvin monimutkaisella ja usein puutteellisella tavalla. Vaikeus on ikään kuin valettu piiloon tekstin sekaan. Ensimmäisellä lukukerralla teksti voi vaikuttaa jopa suhteellisen selkeältä.
Tekstin syvempi ymmärtäminen voi osoittautua pelkän kirjan ilmaisun perusteella kohtuuttoman vaikeaksi.
Tätä voi havainnollistaa vuoden 2021 Oikeus ja julkisuus kirjan Jukka Mähösen kirjoittama teksti, jossa sivuilla 107–108 kerrotaan tilinpäätöksen rekisteröinnin määräajan osakeyhtiöissä ja osuuskunnissa olevan 2 kuukautta tilinpäätöksen vahvistamisesta.
Myöhemmin sivulla 108 todetaan kuitenkin “Tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen vahvistamisen ja rekisteriin ilmoittamisen välinen aika voi olla pitkä, esimerkiksi osakeyhtiössä jopa yli kolme kuukautta.”
Voit lukea kappaleen kokonaisuudessaan täältä (s. 106–109, kappale 3.2). Jos luet tekstin useampaan kertaan läpi, pystytkö ymmärtämään kohdan. Miten tilinpäätöksen vahvistamisen ja rekisteriin ilmoittamisen välinen aika voi olla jopa yli 3 kuukautta, jos tilinpäätös pitää kuitenkin rekisteröidä 2 kuukauden määräajassa vahvistamisesta?
Valintakokeeseen lukiessa on tärkeää, ettei jää jumiin tällaisiin kohtiin. Kaikista käsittämättömät kohdat voi sivuuttaa, mutta kaikkea ei voi. Määräaikojen laskeminen on asia, joka lähtökohtaisesti kannattaa osata.
Jos haluat nähdä selitykseni tähän kohtaan, voit tilata sen sähköpostiin alla olevalla lomakkeella. Yritä ensin kuitenkin itse.
"*" näyttää pakolliset kentät
Etene omaan tahtiin
Jos olet nopeaälyinen kaveri, tiedät luultavasti hyvin, kuinka turhauttavaa on edetä lauman tahtiin. Sen on luonnollista, sillä lauman tahti vastaa harvoin omaa tahtiasi. Joudut tahtosi vastaisesti odottamaan, että muut hoksaavat asian, jonka jo hallitset.
Paras neuvoni massaluennoille osallistujille on, että älä jää himmaamaan muiden tahtiin. Vaikka olisit maksanut tuhansia euroja massaluennoille pääsystä, niin joskus on vain taktisesti järkevää jättää luennot väliin ja valmistautua omaan tahtiin.
Tietyllä tavalla se on kiva käydä luennoilla, jonka asian hallitsee. Oikeustieteelliseen valintakokeeseen lukemisessa painottuu kuitenkin asioiden sisäistäminen kokonaan pintapuolisen asioiden hahmottamisen sijaan.
Valintakoetreeni poikkeaa perinteisistä valmennuskursseista siinä, ettei opetusmetodina ole tuntikausia kestäviä massaluentoja. Idea on pikemmin, että valmennuskurssi tukee sinun tahtiisi etenevää oppimista.
Määritä itse oman opiskelusi tahti. Oikeustieteelliseen hakeminen on kilpailu, jossa ei pidä jäädä junnaamaan muiden tahtiin.
Millainen valmennuskurssi Valintakoetreeni on?
Voit valita kolmesta eri laajuisista valmennusohjelmista sinulle sopivimman. Kaikki valmennusohjelmat sisältävät valintakokeeseen ja oikeustieteellisessä opiskeluun valmistavan Oikistreeni-kurssin.
Kaikkien valmennusohjelmien sisältö
Tekstin avaukset valintakoekirjoista
Tekstin avaukset auttavat erottamaan valintakoekirjojen olennaisimmat asiat, joihin kannattaa keskittyä opettelussa. Tekstin avauksissa olennainen sisältö jäsennellään yhtenäiseksi kokonaisuudeksi ja epäselvät kohdat selitetään ymmärrettävästi.
5 kertausvideota
Kertausvideoissa kirjan kokonaisuuksia yhdistetään helpommin ymmärrettäväksi kokonaisuudeksi. Videoissa pyritään mahdollisimman tiiviiseen ilmaisuun ilman jaarittelua. Tyypillinen kertausvideon kesto on 5–15 minuuttia.
1 harjoituskoe (itsearviointi)
Harjoituskoe vastaa laajuudeltaan ja haastavuustasoltaan valintakoetta. Koe sisältää valintakokeen tapaan kaksi osiota (monivalinnat ja kirjalliset tehtävät). Osa tehtävistä voi pohjautua kokonaan tai osittain kokeessa jaettavaan aineistoon. Kokeen voi suorittaa verkkoalustalla. Koe on tarkoitus tehdä rajatussa ajassa ilman apuvälineitä.
Koeajan päättymisen jälkeen voit tarkastaa tehtävät itsearviointityökalulla. Pääset tämän jälkeen vertaamaan tulostasi muiden kurssilaisten arviointeihin. Voit suorittaa kokeen itse valitsemanasi ajankohtana kokeen julkaisun jälkeen.
10 monivalintatehtävää valintakoekirjoista
Monivalintatehtävissä on 10 pisteytettyä kohtaa, jotka voivat muodostua väittämistä tai asioiden yhdistelystä. Tehtävät valmistavat valintakokeen esikarsivaan monivalintaosioon. Oikean vastauksen näkee heti kysymyksen vastaamisen jälkeen. Lisäksi monivalintatehtävät sisältävät selostuksen, miten oikeaan vastaukseen on päädytty.
10 kirjallista tehtävää valintakoekirjoista
Kirjalliset tehtävät koostuvat esseistä, oikeustapauksista ja avoimista kysymyksistä. Osa tehtävistä saattaa sisältää myös aineistoa, jota on analysoitava valintakoekirjallisuuden perusteella. Tehtävät perustuvat kuitenkin valintakoekirjallisuuden tietoihin, joten mahdollisen aineiston rooli on täydentävä. Kirjalliset tehtävät valmistavat valintakokeen toiseen osioon. Kirjalliset tehtävät pystyy itsearvioimaan mallivastauksen ja pisteytysohjeen perusteella.
Astutko kompaan? -visailuohjelma
Kisaile muiden kurssilaisten kanssa valintakoekirjoihin perustuvilla kompakysymyksillä suorassa lähetyksessä.
Lakikoonnos
Kirjojen keskeiset säännökset koottuna yhteen. Säännökset koostetaan lainsäädännön mukaiseen järjestykseen, jolloin eri puolilla kirjaa esitetyt säännökset muodostavat johdonmukaisen ja helpommin omaksuttavan kokonaisuuden.
Havainnollistukset
Opettajan tekemät kaaviot havainnollistavat valintakoekirjojen kokonaisuuksia. Kaavioiden muoto riippuu valintakoekirjojen sisällöstä, mutta aikaisempina vuosina kaaviot ovat olleet aikajanoja, käsitekarttoja ja prosessikaavioita.
Yhteisöllinen tuki
Pääsyoikeus aktiiviseen ja kannustavaan yhteisöön, josta saat tukea ja neuvoja valmistautumiseen. Vuoden 2021 keväällä yhteisössä postattiin satoja kertoja. Yhteisössä voit esimerkiksi kysyä valintakoekirjojen epäselvistä kohdista juristilta.
Super-valmennusohjelma
Toinen harjoituskoe
Saat tuplasti harjoitusta koetilanteeseen.
Henkilökohtainen palaute harjoituskokeista
Saat molemmista harjoituskokeista henkilökohtaisen palautteen.
Lisätehtävät
Käytössäsi ovat kaikki Oikeustiede.comin harjoitustehtävät ilman rajoituksia.
Koko videosisältö
Voit katsella ilman rajoituksia kaikkia Oikeustiede.comin oikeustieteelliseen valintakokeeseen liittyviä videoita.
Kysy suoraan opettajalta
Mahdollisuus esittää kysymyksiä suoraan opettajalle yksityisillä viesteillä.
Henkilökohtainen palaute vastaustekniikasta
Voit lähettää arvosteltavaksi viimeistään 2 viikkoa ennen valintakoekirjojen ilmestymistä Oikistreeni-kurssin harjoitustehtävän.
Mentori-valmennusohjelma
Puhelinpäivystys
Mahdollisuus soittaa opettajan puhelinpäivystykseen päivystysaikoina.
Yksityisopetus vastaustekniikasta 60 min
Niko Purasen pitämä yksityisopetus vastaustekniikasta. Ennen tuntia kannattaa tehdä jo Oikistreeni-kurssin harjoitustehtäviä, koska opetus perustuu sinun vastaustesi kehittämiseen.
Yksityisopetus valmistautumisesta 60 min
Niko Purasen pitämä yksityisopetus valmistautumisesta. Tunnin aikana voidaan keskittyä lukusuunnitelman laadintaan, valmistautumisstrategiaan tai henkiseen valmistautumiseen.
Yksityisopetus valintakoekirjoista 60 min
Niko Purasen pitämä yksityisopetus valintakoekirjoista. Voit esittää ennen tuntia kysymyksiä aiheista, jotka ovat jääneet sinulle epäselviksi. Opetus avaa vaikeimmatkin kohdat ymmärrettävään muotoon.
Tehtävien seuranta
Opettaja seuraa tekemiäsi tehtäviä ja itsearviointeja sekä kommentoi niitä.
Miksi kannattaa osallistua Valintakoetreeniin?
- Haluat erottaa valintakoekirjoista keskeiset asiat.
- Haluat ymmärtää käytännössä, mitä tekstillä tarkoitetaan.
- Haluat kysyä ja saada vastauksen, kun et ymmärrä jotain.
- Tulet oppimaan vastaus- ja lukutekniikan jo ennen valintakoekirjojen ilmestymistä Oikistreenissä.
- Tukenasi on koko Oikeustiede.comin sisäpiirin yhteisö.
- Et halua edetä keskiverron hakijan tahtiin.
- Haluat testata osaamisesi riittävyyttä jo ennen valintakoetta.
Hinta alkaen: 446,50 €

Tutustu vastuuopettajaan

Niko Puranen (OTM)
- Oikeustieteen maisteri 2019 Helsingin yliopistosta
- Asianajajatutkinto 2020
- Sisään oikeustieteelliseen vuonna 2014 toiselle yrityksellä
- Aloitti valmentamisen julkaisemalla luentoja nikopuranen.fi sivulla 2019
- Parissa vuodessa valmennus kasvoi satojen hakijoiden Oikeustiede.com yhteisöksi
Valintakoetreeni
Oikistreeni
PERUSTREENI
SUPERTREENI
MENTORI
Kysymyksiä & vastauksia
Oikeustieteelliseen hakeminen on yksi elämäsi tärkeimmistä päätöksistä, joten on luonnollista, että erilaisia kysymyksiä puskee päähän. Kysymyksiä ei tarvitse kuitenkaan jäädä vatvomaan omassa päässään. Kuulen mielelläni, millaisia kysymyksiä päässäsi liikkuu.
Jos juttelet mieluummin puhelimessa, voit soittaa minulle 0400 86 48 25. WhatsApp toimii samassa numerossa. Löydät minut myös Facebookista, LinkedInistä ja Quorasta. Vastaan puheluihin parhaani mukaan joka päivä kello 8–22.
Vastattuja kysymyksiä
Missä voin kysyä kysymyksiä muilta oikeustieteelliseen hakijoilta?
Oikeustiede.comin ylläpitämässä Oikeustieteelliseen hakijat Facebook-ryhmästä tavoitat yli 500 oikeustieteelliseen hakemisesta kiinnostunutta ihmistä, jotka keskustelevat omalla nimellään. Voit liittyä ryhmään maksutta.
Opetetaanko kurssilla oikeustieteellisiä käsitteitä ennen valintakoekirjojen ilmestymistä?
Tulet oppimaan paljon oikeustieteellisiä käsitteitä jo ennen valintakoekirjojen julkaisua kurssilla. Erillistä käsitteiden opetusta kurssilla ei ole, koska samat termit voi tarkoittaa eri oikeudenaloilla eri asioita. Tämän takia käsiteitä ei oikein voi opetella sanakoemaisesti vaan ne täytyy omaksua oikeassa yhteydessä.
Miksi Valintakoetreeni on paras valmennuskurssi oikeustieteelliseen?
Valintakoetreeni on suunniteltu tukemaan valintakoekirjojen sisäistämistä aktiivisilla oppimistavoilla. Valmennus ei lupaa oikotietä onneen paikoillaan makaamalla. Valintakoetreenissä ei hyväksytä utooppista ajatusta, että tietoa voisi kaataa kenenkään päähän. Oppiminen kurssilla perustuu omaan oivaltamiseen.
Osallistu valmennuskurssille 2022
Valintakoetreeni
- Aktiivisiin oppimistapoihin nojautuva valmennuskurssi.
- Henkilökohtaista tukea valintasi mukaan.
- Henkilökohtaista tukea valintasi mukaan.
